fredag 23 augusti 2013

Nu rivstartar stickkafésäsongen, inspireras av bilderna från Grästorpsfestivalens klädvisning och plocka fram stickningen efter sommarvilan!

Det verkar som det underbara vädret håller i ett tag till men nu börjar det i alla fall bli dags för stickkafé. Vi kör igång här i butiken den 29 augusti kl 18.30 och då är det dragning bland de fyllda stickbonuskorten. Som vanligt bjuder vi på fika och har några specialerbjudanden under kvällen. Två veckor senare (12 september kl 18.30) börjar NBVs stickkaféer på Grästorps Museum och fortsätter under hösten varje ojämn vecka. Där ordnar NBV som du köper för 25 kr.


Nästa "stora evenemang" i Grästorp är Kulturveckan 1-7 september. Där är vi med och arrangerar stickkafé på Kulturhuset den 4 september kl 13-15. Där finns det även möjlighet att "låna en stickning", du köper själv det du vill ha att fika eller kanske det smakar bättre med lunch vid den tiden på Kultur Caféet. Tidigare under veckan, den 2 september, drar vi igång kaféerna på Café Nordstan. Då är det dropp in från kl 16.30 och även här köper var och en sin förtäring och tar med sin stickning. Det är kul att det händer så mycket i Grästorp! Här kommer bilder från klädvisningen som vi hade på Grästorpsfestivalen i lördags!

Våra fantastiskt duktiga mannekänger samlade i kulturhuset efter visningen! Tack än en gång Ann-Chatrin, Alva, Moa, Sofia, Anton, Elly och Vidar!
Tunika i Bari Flammé från Kinna Textil/Hjertegarn, armbandet är broderat i metallic moullinégarn och finns som materialsats, det snygga halsbandet är från Lenas Ur & Guld!

Mönsterstickad tunika i Soft Cotton från Järbo garn!

 Hålmönstrad tröja i Julia från Permin, shorts i Tropik från Järbo garn och hjärtmönstrad tröja i Baby från Svarta Fåret.

Tröja i Zambak från Svarta Fåret, lättstickat mönster för nybörjare, lagom grova stickor så det går rätt så fort!

Här ser vi en tröja i ekologisk ull från Järbo och traktormönster i Smart från Sandnes.

 Vågmönstrad tröja i Tropik från Järbo med avtagbara ärmar.

Mönsterstickad kofta i nya garnet Mandarin Medi från Sandnes och ytterligare ett snyggt halsband från vår granne Lenas Ur & Guld!

Knyttröja i Creative Reflection från Permin och en härlig sommarklänning och kofta i Svartafårets Tilda.

 Lättstickad sjal i Creative Reflection från Permin!

 Kofta i ny flamfärgad Angel från Permin. Lättstickad med betoning på lätt, garnet som är av kid mohair och silke väger "nästan ingenting"!
Mönsterstickad kofta i Angel.

Mera Angel! Sjal med spetsstickad kant i melerad Angel.

Ytterligare en sjal i melerad Angel och en halsduk i Creative Reflection. här ser man tydligare den söta flickklänningen i Tilda från Svarta Fåret.

 Här är en kul och härlig modell som verkar passa de flesta storlekar och figurer! Man börjar sticka mitt i ryggen och ökar ut till en stor cirkel med öppningar för ärmarna. Garnet Safira (ull och silke) och beskrivningen kommer från Permin.

Här syns också den virkade pikotkanten!
 Mössa och tubhalsduk i Safira från Permin med en härlig tofs! Pippitröjorna är fortfarande lika populära! Här är en i Tildagarn från Svarta Fåret! Nu har ni lite att inspireras av över helgen! Återkommer med fler bilder inom kort!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar