torsdag 28 februari 2013

Stickkafé med insamling till Tanzania och utlottning av bonuspresentkort

I torsdags hade vi stickkafé här i butiken för att samla in barnkläder till Tanzania, lotta ut bonuspresentkort, fika och ha trevligt.

Vi blev ett 20-tal personer så det var trångt och mysigt...


"Kassevis" med stickade barnplagg lämnades in som Paulina fick med sig. Redan samma kväll lämnade hon dem vidare till sina före detta kollegor som nu har åkt till Tanzania för att arbeta som volontärer på barnhemmet Neema House i Tanzania. Barnhemmet har en blogg där du kan läsa mer om vad som händer, tycker du att det är svårt med engelskan så är bilderna i sig ganska talande. Kanske får vi se de stickade plaggen från Grästorp på bilderna efter hand.

Här har vi hällt upp allt stickat!
Det var över 100 plagg!
Tioåriga Martina Hellström ville också göra en liten mössa!
Paulina inspekterar skörden!

Kerstin, Ann-Chatrin och Gunilla är också imponerade!
Söta små sockor, hjälmar, hjärtvärmare och mycket annat...
Lena och Kerstin hjälper till att sortera plaggen.
Paulina och Birgit tittar på den fina overallen som Gunilla (i bakgrunden) har stickat.

 Vi tackar alla som var med och stickade och hoppas att få lite rapporter från Tanzania så småningom.

Nu undrar ni förstås vilka som vann presentkorten som vi lottade ut bland fyllda bonuskort! 500 kr gick till Eivor Olsson, 300 kr till Birgitta Andersson och 200 kr gick till Barbro Nätt.

Ikväll är det stickkafé igen! Den här gången på Grästorps Museum kl 18.30 och på måndag ses vi på Café Nordstan från kl 16.30!

1 kommentar:

  1. Pernilla och Christina var så tacksamma och nöjda över allt vi fått ihop. De hade med sig 100kg packning, förhoppningsvis fick iallafall en del av våra grejer plats. Resten åker med en annan tjej om tre veckor när hon åker till ett annat barnhem i afrika.

    SvaraRadera