måndag 11 februari 2013

Sportlov = pyssel och inspiration

Nu är det sportlov! Jag var osäker på om det var denna eller nästa vecka som gäller här i Grästorp, det har väl växlat lite mellan vecka 7 och vecka 8. Men det fick jag reda på när jag kom till dagis i morse... Så här kommer lite för dig som inte vill tillbringa hela sportlovet i skidspåret. Det finns ju en hel del kul pyssel man kan ägna sig åt! Vi har just fått in tre härliga bomullstyger som passar fint i barnrummet! Ett med bondgårdsmotiv, ett med motiv från savannen och ett med små söta nyckelpigor, alla tre är "trygga textilier" testade enligt OEKO-TEX.

Om du vill pyssla mer med ett bondgårdstema kan jag tipsa om Svarta Fårets CandyMagazine med bondgårdstema. Det innehåller virkbeskrivningar på en lada, en traktor, ett får, en ko, en gris och en häst!

Vi stannar kvar vid virkat pyssel  men satsar på lite större format! En fantasifull virkad jakttrofé på väggen i afrikarummet vore väl inte så dumt? Järbo har gratis beskrivningar på bl a en zebra och en antilop, med dem som grundmönster och lite fantasi kan det bli många kuliga djur! Och vill man ha en virkad krokodil så har Marks & Kattens en häftig beskrivning, syskonbarnet gillar sin Roger skarpt!

Nyckelpigetyget är inte så stormönstrat som de andra två, sålde av det idag till en blivande mormor som tillsammans med dottern skulle sy ett babynest. Vi har även övrigt material (fibervadd, kantband och anoraksnodd) som behövs.



Ha nu ett riktigt kreativt och härligt sportlov! Välkommen in för mer inspiration och material!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar