fredag 21 augusti 2015

Tidiga mornar och sena kvällar - färger, former, material och inspiration...

Den här veckan har bjudit på tidiga mornar och sena kvällar, två inköpsmässor och en hel massa nyheter som har landat i butiken.

Höst och vinter från Sandnes

I söndags var Kristina på Tornugglans Garn och Design och jag ute på en "roadtrip". Sandnes hade nämligen en minimässa i Örebro och där fick vi ta del av höstens nyheter. 

Som jag tidigare har skrivet så är tröjor med stickade ok något som kommer starkt i höst. Efter hand kommer beskrivningar i de flesta ulliga garnkvalitéerna och i olika modeller. Långa, korta, tjocka, tunna, med eller utan knäppning... Något som vi blev särskilt glada över att se var utbudet av herrtröjor. Under lång tid har det varit lite svårt att hitta beskrivningar på snygga herrplagg men nu kommer en hel del olika modeller att välja på (som den gråblå som skymtar i bakgrunden)!

Trenden att blanda olika material i stickningarna håller också i sig. I olika partier som i ponchon här ovan eller en tråd av varje. Ponchon är stickad i Line och Silk Mohair så den var en självklar blivande favorit för både mig och Tornugglan. 

Tyvärr är färgåtergivningen lite kass här men här är några färger som vi kommer att se en hel del som kontrast/detaljfärger. Olika toner av petrol, havsgrönt, rost, terrakotta, majsgult och mossgrönt kommer bilda mönster i våra oktröjor!

Den första av de kollektioner vi fick se har redan landat i butiken och på Sandnes hemsida kan du se Smart till Barn 1509 och Sticka till vardagen 1510 eller så kommer du in i butiken och hämtar dina egna inspirationshäften!

FORMEX och den nordiska essensen


Tre dagar senare var det dags för en helt annan och väldigt mycket större mässa. FORMEX som sedan 60-talet har varit den självklara mötesplatsen för inrednings- och presentbranschen. Åter igen en tidig morgon och tyvärr var jag riktigt dålig på att fotografera...

Trots, eller kanske på grund av att temat Nordic Essence genomsyrades av slöjden och de material som jag brinner för blev jag lite besviken på Inspirationsutställningen. Men mer om mina samlade tankar och intryck kring trenderna kommer någon gång efter helgen.

En del av trendutställningen var några torkställningar med inspiration. Naturmaterial och djurmotiv...

... gröna växter, grafiska mönster och härliga naturmaterial.

I montrar som påminde om pallkragar "växte" olika slöjdinstallationer. Som Hallandssöm...

... och träslöjd så väl handtäljd som laserskuren!

En av våra leverantörer som alltid finns på plats på mässan är Ekelunds. Då vi redan hade gjort vår beställning ur den nya kollektionen gjorde vi inte några inköp här. Dock är det alltid kul att se hur de väljer att presentera varorna.

Så här ser presentationen ut hos oss! Bilderna gör inte produkterna rättvisa men ni kan i alla fall få en idé om vad vi har att erbjuda!

I våras kom Ekelunds med en ny produkt: maskindiskbara brickor. I höst kommer flera nya mustiga motiv som de här med ljung och rönnbär.

Snygga löpare med massor av olika mönster! Flugsvamp, kastanjer och lite mer fantasifulla organiska mönster. Alla är de 35 cm breda, på längden är några är 80 cm och några 120 cm.

Diskdukarna har fått svart varp och en lite tunnare linkvalité. Jag har just tagit två ur tvättmaskinen och ser fram emot att testa dem.
De flesta handdukarna kommer i det nya formatet 40x60 cm. Detta för sammanföra form och funktion så att mönstren kan få samma distinkta former som löparna och samtidigt få den smidiga och absorberande kvalité som vi är vana vid.

Lindas Dahlia har vi tidigare sett på ljus botten och nu kommer den på svart botten och blir så himla snygg. Löparen är 35x120 cm.

Linda Svensson Edevint är mamma till denna snygga Äpplelöparen (35x120 cm) också. Mönstret finns även som handduk i 40x60 cm.

Så kör vi mot solnedgången ännu en gång! Tack Johanna Ekekrantz för bilden och för trevligt sällskap på Formex!

Efter helgen kommer mer trendspaning! Välkommen in och välj dina favoriter bland nyheterna!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar