torsdag 13 augusti 2015

Bilder från klädvisningen på Grästorpsfestivalen 2015

Först och främst vill jag tacka alla besökare, Grästorp Handel och alla andra som hjälpt till med Grästorpsfestivalen 2015! Hoppas att du har haft glädje av de aktiviteter som vi har erbjudit i år! Var det något du missade hittar du en hel massa bilder på Handel i Grästorp, Grästorp Handels Facebooksida

Något som har bilvit en kul tradition är klädvisningen som vi har på torget tillsammans med de andra butikerna! För vår del är det lite svårt att få ihop det senaste inför hösten eftersom våra leverantörer släpper nyheterna först en eller ett par veckor efter men vi försöker samla ihop populära plagg och prata om material och tekniker...

Misstänker att det är minst 30 år sedan vi på Nilssons senast visade sydda plagg! Men här har Carl shorts och T-shirt som är sydda i material från Love Prym-serien. Tyg-seten finns i flera olika färgställningar och i förpackningen finns beskrivning till T-shirten, en enkel klänning eller kjol. Beskrivningen till shortsen har vi hämtat från en mönstertidning. Trots att vi tydligt märker att sömnaden ökar nu så hör jag många som tycker det är svårt att hitta beskrivningar. Jag brukar tipsa om mönstertidningar och böcker på biblioteket!

Sofias jumper har vi lånat från Kristina på Tornugglans Garn och Design i Lidköping. Den är stickad med hålmönster i Sandnes Line, ett garn som både jag, Kristina på Tornugglan och många med oss har blivit smått förälskade i! Det är ett blandgarn i bomull, lin och viskos men en snarlik modell finns i även i ullgarn om du tycker att det är dags att börja sticka i varmare material!

Carl har sin keps med ett extra spindelmannenmärke på. Vi har ett stort utbud av applikationer (eller "bötter") som man kan ha till lagningar, att dölja fläckar med, dekorera med eller som i det här fallet, särskilja plagg från kompisarnas likadana!


Linnéa som gjorde debut som modell i år skötte sig finfint! Här har hon en virkad väska som vi lånat från Tonugglan

På fötterna har hon Espandrillos som från Love Prym som är jätteroliga och lätta att sy! I tyg-setet finns mönster och sömnadsbeskrivning!

Alva har en tröja i Lina i bomull och lin från Järbo, beskrivningen finns gratis på Järbos hemsida! Det snygga halsbandet kommer från Lenas Ur och Guld!


Sofie gjorde också mannekäng-premiär och här visar hon galant ett linne i Lina från Järbo och du kan hitta beskrivningen gratis på deras hemsida.

Moa som vid det här laget är en väldigt rutinerad mannekäng visar en topp som vi lånat från Tornugglan, den stickas uppifrån och ner i Line från Sandnes. Längre ner på sidan kan du se när Susanne visar samma modell fast enfärgad!

Hannes gör också mannekängpremiär och här visar han en tröja i Freja från Svarta Fåret. Susanne har en Black Lilly. Beskrivningen får man med när man köper garn från Sandnes, den är stickad med dubbelt garn, en tråd Line och en Mandarin Petit. Agnes har en tröja i Freja från Svarta Fåret.


Sofia har en mönsterstickad tröja i Mellanraggi från Järbo, mönstret i ett melerat garn och botten i enfärgat. Mellanraggi är gjort i 80% ull och 20% nylon och går fint att tvätta i maskin. Beskrivningen på Sofias tröja och många fler hittar du gratis på Järbos hemsida.

Här har Linnéa har en kofta i Lina från Järbo och en halsbandsklocka i form av en fjäril från Lenas Ur och Guld. 


Alva har en mönsterstickad kjol i Vital från Hjertegarn i superwashbehandlad ull. Det snygga halsbandet kommer förstås från Lenas Ur och Guld!


Här har Moa en ok-tröja stickad i Tweed från Sandnes! Får man tro de trendspaningar jag har följt så är det ok-mönster som gäller i höst!


Sofie har en mönsterstickad jumper i ullgarnet 2-trådig Gästrike från Järbo


Agnes har en polotröja i akrylgarnet Junior, bland Järbos gratisbeskrivningar finns en hel mängd basbeskrivningar där du hittar olika kragar, ärmlängder, knäppningar mm. Linneas kofta i Line lite högre upp är också ett sådant exempel. Susannes topp är stickad i Line från Sandnes, samma modell som Moa har lite längre upp men den här gången utan ränder. Carls ok-tröja är stickad i Eco Baby Ull, mjuk varm ekologisk ull. Nu i veckan (just efter visningen) fick vi två fina häften från Sandnes med bland annat ok-tröjor. Välkommen in och hämta inspirationshäften nummer 1510 stickat till vardagen och 1509 smart till barn eller klicka på länkarna och titta i dem här.


Sofias väst är stickad i Raggsocksgarn från Svarta Fåret och är så färsk att i skrivande stund har vi fortfarande inte fått garnet i den färgen och beskrivningen, men det ska vara på ingående snart. Materialet är ull och polyamid och den går att tvätta i maskin.

Här har Linnéa en härlig randig tröja i Tilda (bomull/akryl) från Svarta Fåret. Den är lika bra på sommaren som under jackan i höst! Alvas tröja är stickad i Freja från Svarta Fåret och har bokstäver virkade i Svarta Fårets Baby, snacka om C O O L! På beskrivningen finns även L O L ifall man vill skratta högt istället... 

Här har Sofie en jumper med sprund i halsen och grafiskt mönster som är stickad i Junior från Järbo. Beskrivningen finns förstås gratis på jarbo.se.

Moas långkofta har vi lånat från Tornugglans Garn och Design. Den är stickad i Sandnes Tweed som är ett luftigt blandgarn med babyalpacka, viskos, polyamid och merino. 

Carl i folkloristisk tröja i Smart från Sandnes, med tennhäktor och allt! Dessutom syns ju Spindelmannenmärket på kepsen...

Sofias kofta är stickad i 2-trådig Gästrike och beskrivningen finns förstås på jarbo.se!

Här har Alva en v-ringad tröja i Junior, den finns med på samma basmönster som den rosa polotröjan som Anges har högre upp på sidan. Sjalen är en Hitchhiker stickad i Kunstgarn från Hjertegarn!

Här har Linnéa en Pytipannasjal stickad i Thahiti som är ett tunt melerat bomullsgarn förstärkt med 1% polyester.

Här är hela gänget. Stort tack till alla mina modeller Linnéa, Sofie, Hannes, Susanne, Agnes, Alva, Moa, Sofia och Carl och till Kristina på Tornugglan och Järbo garn som har lånat ut stickade plagg till mig!

Hoppas att ni fick lite inspiration och idéer! Välkommen in för mer inspiration!

ps. Vill du titta nogrannare på smyckena ska du besöka Lenas Ur och Guld!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar