lördag 9 augusti 2014

Grästorpsfestivalens Grand final med lite sista-minuten-tips för Karnevalen!

Dagens festivalerbjudanden: 50% rabatt på alla tyger, idag rensar vi även bland stuvar och redan nedsatta tyger så passa på att fynda!!! Om du handlar varor till ordinarie pris för över 500 kr får du dessutom en liten överraskning som du kan ha nytta av lite längre fram.

Några av tygerna som du kan köpa till halva priset idag ser du här:

Tung härlig gardin i
neutral naturvit färg från Ricamo.

Här är det blandad kompott!
Tyger från Boel & Jan, AG Pherson,
Almedahls, Ricamo och Kinnamarks.
Utgångspriserna varierar
från 149 kr/m till 225 kr/m

Underbara hängbjörk från Almedahls,
Underbart grovt linne!

Skirt tyg med stort blommönster från Ricamo.
Tyget ligger på 3 meters bredd
och har viktband läns ena stadkanten.
Istället för att köpa tyget efter höjd
köper du tyget efter hur breda gardin du vill ha. 

Ormbunkstyget från Boel & Jan
är som hämtat från en skolplanch!

För den som gillar färg är Rävdungen
från Kinna Textil en riktig guldklimp!

Detta är bara en bråkdel av våra tyger så passa på nu Grästorpsfestivalens sista dag. Här hittar du programmet för festivalen. Missa inte klädvisningen som börjar klockan 12. Vi är andra butik ut och visar som vanligt stickade plagg! Klockan 17 drar det traditionella karnevalståget fram genom byn och i vårt nyhetsbrev Nilssons Nålbrev utlovade jag lite tips på saker som jag skulle vilja se i Karnevalståget någon gång. Tyvärr räckte inte tiden till riktigt men här kommer några grejer som man kan ha nytta av när man ska pyssla till sitt karnevalsinslag!

3 tips inför karnevalen


1. Garnperuk

En garnperuk kan göra stor skillnad! På bloggen A Beautiful Mess kan du se en beskrivning på en garnperuk (den är på engelska men det finns lite bilder också). Där hittar du också kul "björnmasker" som görs med tapetklister och en stor ballong eller en badboll! För några år sedan provade vi att göra en sådan men istället för papper lindade vi grovt garn då kan man lättare se ut genom huvudet men det blir ändå en häftig effekt!

2. Klä in med garn

Det här ekipaget skulle jag gärna vilja se på festivalen men det kanske är lite mycket begärt... Men att klä in olika saker med garn genom att linda, stick eller virka är ett bra sätt att tillfälligt förändra ett föremåls utseende! Den här bilden (som säkert du som är stickintresserad har sett förut) hittade jag här.

3. Storkens vänner...

Då bristen på lägenheter begränsar möjligheten till inflyttning här i kommunen kanske man istället behöver se till att det bor fler personer i varje hushåll... Storkens vänner kanske behöver rycka ut och inspirera lite. Pinterest är en livsfarligt inspirerande och beroendeframkallande bildbank och här hittade jag inspiration till fina Storkmössor... Inte vet jag vad det är för språk men det behöver man knappast veta för att förstå!


Hoppas vi ses i festivalvimlet och allra helst i butiken! Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar