fredag 15 maj 2015

Bilder från klädvisningen på vårmarknaden!

Stort tack till alla som var med och fixade så att vi fick en riktigt bra vårmarknad i lördags. Här kommer lite bilder från visningen.


Först ut var Ann-Chatrin och Elly i härliga rosa tröjor. Ann-Chatrins tröja har vi lånat av Tornugglans Garn och Design. Det är Sandnes modell 1503-6 är stickad i Silk Mohair och Line och har en dragkedja i nacken. Ellys tröja är hennes egen och den är stickad i Josie. Halsbanden kommer från Lenas Ur & Guld).

Killarna visar varma tröjor för hösten eller svala sommarkvällar. Vidars blå tröja har ett lättstickat ytmönster och är stickad i det tjocka akrylgarnet Zamback. Carls tröja är stickad i det maskintvättbara ullgarnet Smart och mönstret och modellen är en del av den folkloristiska trenden som spås växa sig riktigt stark i höst. Antons jacka har vi lånat från Tornugglan. Den är stickad i akrylgarnet Freja efter ett av Svarta Fårets gratisbeskrivningar. Han trivdes så bra i tröjan att hans mormor fick en beställning redan samma dag.

Alva har en flätstickad tröja i Permins Zenta som är ett blandgarn i ull, silke och nylon och Aranmönster och andra flätor är en trend som är här för att stanna. Elly har en sommarkofta i bomull/akrylgarnet Tilda som vi har lånat av Svarta Fåret. Moas linne är stickad i Järbos Lina (bomull och lin) efter en av deras gratisbeskrivningar.


Här visar Ann-Chatrin en tröja som heter "Black Lilly" och är stickad i dubbelt garn, en tråd Line och en tråd Mandarin Petit. Beskrivningen får man på köpet när man köper garn.

Sofia visar Svarta Fårets modell som är stickad i Tilda. Vi har en egen modell uppstickad så det går bra att komma in och prova.

Här har Anton och Vidar sina egna tröjor som är stickade i Järbos blandgarn Elise efter ett basmönster som finns att hämta gratis på hemsidan. Carls tröja är stickad i ekobomull.

Här har Moa en långkofta i Tweed från Sandnes som vi har lånat av Tornugglan. Även Alvas oktröja är stickad i Tweed. På Garn- och Broderifackhandelns mässa i april kunde vi konstatera att tröjorna och koftorna med ok kommer att bli många och snygga i höst. Ellis tröja har också ett sött ok. Den är stickad i Mini Alpakka från Sandnes.


Ytteligare en ok-kofta för den som vill ge sig på lite mer avancerad mönsterstickning. Den är stickad i 2-trådig Gästrike och beskrivningen till dalahästkoftan finns som gratisbeskrivning på Järbos hemsida.


Här har Sofia en topp som är stickad i Tilda med ett fint spetsnummer upptill och nedtill. Vi har lånat modellen från Svarta Fåret.

Ellys tröja är också lånad från Svarta Fåret. Den är stickad i akrylgarnet Freja Multi som randar sig självt på detta fina sätt. Anton har en tröja i Tidla som finns här i våra modeller om du vill titta närmare på den.
Moa och Vidar har matchande tröja och kofta som är stickade i Tilda. Modellerna har vi lånat från Svarta Fåret.

Den här fina modellen har vi lånat av en kund. Den är stickad i Line från Sandnes.


Detta fina Linne är också stickat och virkat i Line från Sandnes och vi har lånat det från Tornugglan.


Tre modeller till som underbara Kristina på Tornugglan lånade ut till oss! Ellys kofta är stickad i Freja och koftorna är virkade och stickade i Line och Mandarin Petit.Här visar Ann-Chatrin en riktigt skön sommartopp i viskosgarnet Vigga från Permin som jag själv trivs mycket bra i till vardags!
Sist ut var Sofia i en virkad topp som vi fått låna av Svarta Fåret. Den är virkad i Tilda och ger en härlig sommarkänsla.

En hel massa TACK till...

Familjerna Andersson och Sälleberg för modellandet och all hjälp!

Tornugglans Garn och Design som lånade ut fina modeller och ständigt bjuder på massor av inspiration!

Irene Andersen Petersson för lånet av den fina Line-koftan och till hennes mor för att hon stickade den i lagom tid för visningen!

Nina Nord som tog de fina bilderna!

Svarta Fåret som också lånade ut fina modeller trots att jag var ute i sista minuten den här gången!

Lenas Ur och Guld för fina smycken att piffa upp modellerna med!

Värdshuset Mat och Dryck för hjälp med transport av catwalken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar