söndag 23 november 2014

Mjuka klappar att skapa själv - Vantar i alla storlekar

Sådär ja, nu har vi klarat av fötterna och halsen! Då är det dags att hålla händerna varma... Det finns ju alla möjliga olika vantar och i alla storlekar att välja på.

Själv har jag ägnat mig åt dessa små babyvantar i Svarta Fårets Raggsocksgarn de senaste dagarna. De är stickade efter beskrivning på Svarta Fårets Blogg men jag valde att sticka dem runt på strumpstickor istället!Har man gott om tid kan man ju göra 24 stycken till en adventskalender som Sandnes har gjort i sitt senaste Julhäfte!


Här hittar du mängder av gratisbeskrivningar på vantar på Järbos Hemsida, halvvantar, tumvantar, fingervantar, klassiska Lovikkavantar, mönsterstickade, slätstickade, ja det mesta du kan tänka dig helt enkelt. På Sandnes sida finns också några gratisbeskrivningar, bland annat på stickade och tovade vantar. Vill du ha inspiration från norsk handplaggstradition är du välkommen in och ta en titt i Heidi Fossnes praktverk Håndplagg til bunader och folkedrakter! Kom in så hjälper vi dig att hitta rätt garn och beskrivning för just dig och dina julklappsmottagare!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar