lördag 7 juli 2018

Livet är ingen tävling! Eller?

Det tycks som om till och med solen har förstått allvaret i denna dag! Det är fotboll på gång och om inte hela Sverige stannar upp så gör i alla fall stora delar av landet det... Vi passar därför på att slå ett slag för Svensktillverkade textilier! Det finns två svenska väverier som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Ekelunds som vår familj har handlat med i generationer (även om de slår våra hundra år och fyra generationer med hästlängder) och som väver våra egna dukar och handdukar som du bara hittar här hos oss! Grästorpsduken, Grästorp mitt i och Nossan vid Forshall. De väver i ekologisk bomull och har under de 25 år som jag själv har koll på alltid värnat starkt om miljön. Idag får du 10% heja-sverige-rabatt på deras sortiment! Passa på att ladda upp med lite bra presenter och sånt vet ja!

På Klässbols Linneväveri gjorde jag en veckas handvävningspraktik för drygt 20 år sedan. Vilket ställe och vilka textilier. Har du inte möjlighet att göra ett besök där tycker jag du ska kolla in den här filmen! Vi har långt ifrån alla deras fina grejer hemma men beställer gärna hem om du är intresserad av något annat än det vi har. 10% heja-sverige-rabatt på vårt Klässbol-sortiment idag!

I Småland finns ett väveri som jobbar med lite smalare textilier! Bland annat så kallade "hemslöjdsband". Dagen till ära har min hatt (virkad i Home Deco från Svarta Fåret) fått ett blågult hemslöjdsband från Smålandsband runt kullen och det verkar som jag har fastnat i någon slags fotbollsfeber...

Kanske blir det ett armband innan det är dags att stänga klockan ett!Men hur det än går för Sverige i eftermiddag återstår det en viktigt tävling på tisdag! Då kommer nämligen Skaraborgskampen till Grästorp och på något märkligt vis har jag blivit uttagen till laget (hur gick det till). Nu är det ju inte bara vi tre i laget som ska se till att Grästorp vinner detta utan alla grästorpare och alla som på något vis har anknytning till Grästorp. Så slå på P4 Skaraborg på redan på måndag så syns vi på torget på tisdag!Heja Sverige och heja Grästorp! Ha en finfin helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar