lördag 10 september 2016

Lite inspiration från visningen på Grästorpsfestivalen!

Här kommer äntligen bilderna från modevisningen som vi hade på Grästorpsfestivalen den 6 augusti 2016. Alla glasögon kommer från Din Ögontjänare här i Grästorp och plaggen som visas har vi stickat själva eller lånat av Tornugglan i Lidköping eller av någon av våra leverantörer och i ett fall är det en kund som har varit snäll och lånat ut en kofta till oss. 
Här har Agnes en kofta stickad i Järbos Elise. Den är är stickad efter beskrivningen Bella i boken Barnstickning på stickor 3,5-4 av Lene Holme Samsöe och den finns här i butiken.

Susannes topp är stickad i Pearl från Svarat Fåret och lånades in från dem under visningen!

Här har Agnes också Bella-koftan och bär på en härlig filur virkad i Supersoft från Svarta Fåret. Filuren finns här i butiken.

Susannes jumper är stickad i Play It från Hjertegarn/Kinna textil och finns även den här i butiken!


Härliga rosa tjejer! Agnes tröja är i Freja från Svarta Fåret och finns här i butiken, en jättebra basmodell!

Susannes långkofta med härliga flätmönster fram till och instickade blommor baktill har vi lånat från Järbo. Den är stickad i Elise.

Här har Agnes en flätmönstrad jumper med knytband i halsen stickad i Mandarin Medi från Sandnes. Den har vi fått låna från Tornugglans i Lidköping.

Även Susannes kofta har vi också lånat av Tornugglans och den är stickad i Sandnes Line och Silk Mohair!

Här har Agnes ett linne i Tilda från Svarta Fåret som vi har lånat av Tornugglan. 
Susannes kofta har vi lånat från Järbo och den är stickad i Tropik.


 Alvas tröja är stickad i Alfa från Sandnes och finns här i butiken.

Här har Alva en kortärmad tröja i DMC Natura XL Just Cotton och en sjal i Thait från Schachenmyr, båda finns här i butiken.

Alvas jumper har vi lånat från Järbo och den är stickad i Elise. Väskan är stickad i Easy från Sandnes och filtad i tvättmaskinen. 


Här har Alva plagg i reflexgarner av olika slag. Mössa och vantar är i Galaxy från Svarta Fåret. Jumpern som vi lånat från Järbo är stickad i Raggi med mönster i Reflex.

 Här har Alva en tröja i Lina från Järbo och en halsduk i Easy från Sandnes.

 En virkad topp i Tahiti från Schachenmayr som vi lånat från Tornugglans i Lidköping har Alva fått på sig här!

Ytterligare en virkad topp som vi lånat från Tornugglans. Den är virkad i Tilda från Svarta Fåret och Alvas solglasögon kommer förstås från Din Ögontjänare.

Hugos tröja är stickad i Freja och Linnea har en kofta i Tilda, båda finns här i butiken och garnerna är från Svarta Fåret.

Här har Hugo en tröja som är stickad i Junior och lånad från Järbo. Linnea har reflexväst stickad i Galaxy från Svarta Fåret.
En flätmönstrad tröja som är så ny att den inte har hunnit komma upp på Järbos hemsida har Hugo på sig! Den är stickad i Junior och mönstret kommer senare under hösten.

Linnea har en tröja i Elise och även den har vi lånat från Järbo.

Här har Linnea en tröja i Freja från Svarta Fåret som vi har lånat av Tornugglans.

Hugos randiga tröja är stickad i Tilda från Svarta Fåret.

Här har både Tilda och Hugo plagg i Tilda från Svarta Fåret. Linneas linne har vi lånat från Tornugglans och Hugos jumper har vi fått låna av Svarta Fåret.

Johanna har ribbstickad tröja med raglanärm stickad i flamfärgad Elise som vi har fått låna från Järbo.

En till raglanmodell på Johanna. Den här gången kortärmad och stickad uppifrån och ner i restgarner från tidigare projekt. Garnet är Line från Sandnes. I handen har hon en poncho i Freja från Svarta Fåret.

Den här toppen i dubbel Mandarin Petit har en söt detalj med ett stickat knytband i nacken! Den är tänkt som en väldigt stor och vid modell men vi tycker att den är minst lika fin såhär.

 Här har Johanna en härlig färglad kofta i Mandrain Medi från Sandnes stickad efter beskrivning i Stickmagasinet. Tack för lånet Iréne!

Här är Moa i höstens stora favorit! Långkofta stickad i Alpakka silke och Tweed från Sandnes. Helt ljuvlig blandning och så fin modell med flätor i ryggen och fickor på framstycket.

En kofta i Freja som vi lånat från Svarta fåret har Moa på sig här. Man ser fortfarande lite grafiska mönster i stickat nu i höst och detta är en riktigt användbar kofta. Den är prisvärd och helt i akryl så den passar den som är känslig för ull!

Här har Moa en luftig långkofta som ändå värmer skönt och är tunn nog att få plats under ytterplagg lite längre fram i höst. Det är samma modell som Susanne har på den fjärde bilden men vi har valt att blanda Sandnes Line med Angel från Permin för att få ändå större kontrast mellan ränderna. Den finns här i butiken så du är välkommen in och prova!

Här har Moa en topp i bomullsbandgarnet Esperanza Fashion från Schachenmayr som vi själva har gjort beskrivningen till. Den är stickad uppifrån och ner och har mönster i form av långa / tappade maskor. 

Rosalia heter denna fina kofta som Moa visar. Den är stickad i dubbelt garn, en tråd Mandarin Petit och en tråd Silk Mohair från Sandnes som också står för designen. Vi har lånat den av Tornugglans i Lidköping!
Här har Moa ytterligare ett låneplagg från Tornugglans! Den här gången är det Smart och Silk Mohair från Sandnes som är materialet.

Sandnes Tweed och Silke Alpakka är det i denna fina jumper som vi också har lånat från Tornugglans!

Här har Susanne gjort sig klar för riktig vinterkyla i en långkofta/kappa som vi lånat av Järbo.

Den 27/10 blir det inspirationskväll på Algots. Då visar vi tillsammans med Lindahls Mode, Din Ögontjänare och Skohörnan lite nyheter och inspirerar inför vintern och Algots ser till att vi får lite gott att äta och dricka. Hör gärna av dig om du vill veta mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar