onsdag 27 november 2013

Roliga julklappslekar och tio exempel på klappar under hundringen!

Nu är det dags för glöggmingel och julklappslekar! Samla kompisgänget, syjuntan eller arbetslaget och ha en trevlig kväll. På Nyblom Kolléns hemsida hittar du kul recept som kan komma till användning!


Längre ner på sidan kommer tio exempel på klappar under hundralappen som kan fungera vid dessa tillfällen men först kommer tre exempel på kul julklappslekar:

Tre juklappsslekar

Se till att alla har med sig var sitt paket (till ett förutbestämt värde, exempelvis ca 100 kr eller ca 50 kr).

Julklappsöppnartävlingen

Här ska deltagarna lägga lite extra krut på att slå in paketen med extra emballage, många lager papper och mycket tejp! Man behöver också ett par klumpiga tumvantar, en mössa och en tärning. Paketen läggs på bordet och tärningen går runt. När någon slår en sexa får personen i fråga ta på sig vantar och mössa och försöka öppna det första paketet. Nästa person som slår en sexa får ta mössa och vantar ifrån den första ”öppnaren” och fortsätta arbetet. Den som har öppnat första paketet helt får behålla det och så fortsätter leken med nästa julklapp.

Julklappsspel med tärning

Lägg julklapparna i en hög på bordet. Sätt en äggklocka på exempelvis 10 minuter och låt en tärning gå runt. Den som slår en etta eller en sexa får ta ett paket från högen eller från någon av medspelarna. Det gäller att få slå så många gånger som möjligt så det brukar bli ett rasande tempo på tärningen. När tiden är ute öppnas alla julklappar och leken fortsätter i del två.
Sätt äggklockan på lite kortare tid den här gången och fortsätt på samma sätt som tidigare. Skillnaden är att den här gången vet alla vad de vill ha och vissa klappar hinner knappt landa hos en spelare innan nästa rycker åt sig den.

Paketlotteri med valmöjligheter

I den här leken har man lotter med deltagarnas namn på. Den deltagare vars namn först blir draget väljer och öppnar första paketet. Nästa namn som dras väljer om den vill ha den redan öppnade julklappen eller om den vill öppna ytterligare ett paket. Om ”tvåan” väljer att ta ”ettans” paket får ettan öppna ett nytt. Nästa får välja bland de två öppnade eller öppna ett tredje och så vidare. Den vars lott blir dragen sist ”får störst valmöjlighet”.

Tio klappar under hundringen

Julklappslekar är jättekul men oj va man kan få hjärnsläpp när man ska hitta på en bra julklapp att ta med! Här kommer därför tio bra klappar under hundringen!

Kaffe- eller teburk i plåt från Almedahls, Perssons Kryddskåp formgivet av Astrid Sampe. Pris 98 kr respektive 75 kr.

Är det ett pyssligt gäng som ska träffas är ett nystan garn perfekt! Kunstgarnet på bilden kostar 98 kr och kan bli en jättefin schal!

Diskdukar från Ekelunds i bambu finns med en mängd olika motiv och kostar 75 kr! De torkar fort, är lätta att tvätta och bambun har en antibakteriell funktion. 

 Frottéhanddukar går väl alltid åt! De finns i flera olika färger och storleken 50x70 cm kostar 50 kr/st

Picknick glasunderlägg kostar 165 kr för fyra men fungerar utmärkt att delas upp i två par!

Fiffiga filtade börsar från Klippans finns med massor av olika motiv! De är fodrade och superbra till allt som alltid hamnar i botten av väskan. 98 kr/st!

Ett till tips för syjuntans julklappslek: materialsats till pulsvärmare 98 kr!

Love bricka från Serholt, perfekt för lite TV-snacks, 39 kr.

Snygga och praktiska schackmönstrade diskhanddukar i halvlinne, tvåpack 130 kr!

Fönsterängel från Trådspira finns i tre olika modeller och tillverkas i Mora, 95 kr!

Njut av advent och välkommen in och köp mjuka klappar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar