fredag 20 december 2013

Vill du vara med och göra en god gärning - sticka en hjärtefilt till nyfödda i Etiopien

Årets projekt – ”Hjärtefilten”
Vår leverantör Sandnes garn Sverige vill presentera årets projekt för er: Hjärtefilten. De har tagit hem över ett ton garn till Sverige som ska förvandlas till Hjärtefiltar. Denna filt ska ges till barn som behöver dem! Självklart ska vi följa med Sandnes på resans gång!

Sandnes säljare Astrid Tedman har designat och gjort mönster på en mjuk babyfilt i det härliga garnet Cito (50% bomull/50% akryl). Den är 65x130 cm och du kan följa mönstret eller göra en egen variant så länge du håller dig till givet mått!

Så här ser Astrids Hjärtefilt ut!

Våra filter kommer få vit bottenfärg och mönster i orange eller grönt!
Astrid reste runt i Etiopien under februari i år och besökte många olika organisationer. Samtidigt hade hon med sig massor av stickade plagg till barnen i landet, där hon bevittnade att behovet är stort.Projektet Hjärtefilt är beroende av att vi som återförsäljare och Ni våra otroligt viktiga kunder som ska hjälpa till att sticka dessa filtar. Vi ska genomföra något bra just för att vi har möjlighet till det och för att vi vill göra skillnad.

Sandnes mål mål var att ta fram 2000 filtar (och de har redan fått beställa mer garn eftersom intresset var stort) som sedan ska skickas till olika organisationer i Etiopien, bland annat till ett sjukhus i Ajra där de nyförlösta kvinnorna behöver allt som kan värma deras bebisar. Fattigdomen har gjort att de saknar det allra nödvändigaste. En hjärtefilt kan göra en extrem skillnad i starten på ett nytt liv.


Vi har beställt material till 15 filtar och i dagsläget är 7 bokade. Sandnes Garn Sverige sponsrar både garn och frakt och vi hoppas att du vill vara med och sticka! 

Ni kan följa arbetet på Sandnes Sveriges facebooksida. Skicka gärna bilder eller lägg upp på vår Facebooksida när ni har kommit igång med att sticka!

Projektledningen på Sandnes har tänkt att alla filtar ska vara klara 1 mars.

Tillsammans kan vi göra en skillnad, och tillsammans ska vi ta gemensamma steg och förändra världen, ett steg i taget. Tillsammans gör vi hjärtefiltar! Tack på förhand från alla på Sandnes Garn Sverige – Astrid, Thomas, Stephan, Birgitta och Sofia och från oss på Nilssons Eva & Kristina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar