fredag 17 april 2015

Vigga från Permin

Vigga är ett bandgarn från Permin i viskos och bomull. Det faller fint och känns som en riktigt härlig sommarkvalité.

Vigga
Kvalitét: 66% viskos och 34% bomull
Masktäthet: 22 maskor på stickor 4
Garnmängd: 50 gram = 135 meter
Pris:  59 kr
Färgkarta

Nova från Järbo

Nova är ett relativt tunt bomullsgarn som vi har valt att ta hem i de fyra flamfärgerna. Det passar lika bra till virkning som stickning.

Nova
Kvalitét: 100% bomull
Masktäthet: 26 maskor på stickor 3 / 22 fastmaskor med virknål 3
Garnmängd: 50 gram = 170 meter
Pris: 33 kr
Färgkarta (de flammiga färgerna finns längst ner på sidan).

onsdag 15 april 2015

Line från Sandnes

Line är ett härligt blandgarn från Sandnes i bomull, viskos och lin! Det blir fina sommarplagg men kan också blandas med andra kvalitéer för ett tjockare plagg.

Line
Kvalitet: 53% bomull 33% viskos och 14% lin
Masktäthet: 20 maskor på stickor 4
Garnmängd: 50 gram = ca 110 m
Pris: 43 kr/nystan
Färgkarta mm


Den här härliga tröjan är stickad i Line och Mandarin Petit. Beskrivningen får du gratis när du köper garn. Här finns exempel på fler plagg stickade i Line.

Natura XL från DMC

Här kommer ett nytt tjockt härligt bomullsgarn från DMC som fungerar fint till både virkning och stickning. Garnet finns i en mängd olika färger men vi mjukstartar med paletten du ser på bilden! Fler bilder och mer information hittar du via länken nedanför!


Natura XL, DMC
Kvalitet: 100% bomull
Masktäthet: 12 maskor på stickor 8-9, virknål 6-7
Garnmängd: 100 gram = ca 75 m
Pris: 72 kr/nystan
Färgkarta mm

torsdag 2 april 2015

Glad påsk!

Nu stänger vi om en knapp halvtimma så det är bråttom om du inte har bunkrat upp med garn så det räcker hela långfredagen (vi har öppet 9-12 på påskafton så då kan du fylla på)! Har du Lovikkagarn hemma eller något annat ullgarn som går att filta så tycker jag att du ska ta och sticka en godisgömma!



Beskrivning på godisgömma i kycklingform

Lägg upp (48) m på strumpstickor nr 6 med gult lovikkagarn. Sticka runt 2 räta varv, där efter 13 omgångar "riller" (= ett rätt och ett avigt varv). Byt till slätstickning och sticka 5 varv och där efter 5 "riller". Byt till rött garn och sticka ett rätt varv. Vik arbetet dubbelt och sticka ihop första och sista maskan på varvet. Fortsätt att sticka ihop maskorna tills du har ett varv med 24 m.
Vänd o *sticka 3 m, vänd o sticka 3 m, vänd o sticka 4 m, vänd o sticka 4 m, vänd o sticka 5 m, vänd o sticka 5 m, vänd o sticka 6 m, vänd o maska av 6 m *. Upprepa mellan * varvet ut.
Näbben: Lägg upp 10 m med rött garn sticka riller fram och tillbaka tills näbben är kvadratisk (ca 8 riller) och maska av. Fäst alla trådar.
Filtnig och montering: Tvätta arbetet i tvättmaskin på 40 grader (Det filtas olika i olika tvättmaskiner. Är du osäker kan du börja med lägre temperatur).
Sy fast näbben mitt på den slätstickade delen och sy fast två knappar till ögon!

Nu till det viktigaste! Fyll en glasburk med gott och sätt kycklingen som ett lock över!

Den här kycklingen blir ganska stor och passar till en burk som är ca 13 cm i diameter. Prova gärna med andra ullgarner eller färre maskor om du vill ha till en mindre burk!

Grattis Lollo!

På tal om godisgömma så gratulerar vi Marie-Louise "Lollo" Karlsson som vann en påskhöna fylld med kakor från Mäjens Glass och Maräng. Detta gjorde hon genom att fylla sitt shoppingkvällsstämpelkort just hos oss igår kväll!

Filthöna från Serhots fylld med knappkakor från Mäjens!
Jeanstrasmattan kommer från Boel & Jan!