onsdag 29 oktober 2014

Idag har vi ändrade öppettider

Idag får ni passa på att besöka oss före klockan 13 eller mellan klockan 17 och 18. Vi ska nämligen iväg och "mötas" lite till om generationsskiftet igen. Det närmar sig med stormsteg faktiskt...



Imorgon kör vi en omgång till av Höstlovspyssel! Här syns några av alstren från gårdagens pyssel då vi hade besök av fem glada tjejer och två lika glada farmödrar som nåltovade, stickade, virkade och broderade! Vill ni vara med i morgon är det bra om ni hör av er så att vi har sittplatser och fika så att det räcker! Det kostar 100 kronor per barn och då ingår fika, material och hjälp igång med handarbetet. Som vuxen betalar du 25:- för fikat och tar med dig ditt eget handarbete, köper ett på plats (eller har fullt upp med att beundra de ungas kreativitet)!

Välkommen till oss på Nilssons!

torsdag 23 oktober 2014

Höstmörker = pyssel!

Nu börjar det bli höst på riktigt. Då är det skönt att sitta inomhus med sitt handarbete. Vill du inte bara sitta hemma så finns det aktiviteter här i butiken och på andra ställen i Grästorp där du och ditt handarbete är välkomna! Nästa vecka när det är höstlov har vi Höstlovspyssel i butiken tisdag och torsdag eftermiddag!


För 100 kronor får barn/ungdomar fika, material och hjälp med att komma igång med en stickning, virkning, broderi, tovning eller annat textilt pyssel. Som vuxen är du välkommen att följa med om du (och barnet) vill. Då betalar du 25 kronor för fika och tar med dig ditt eget handarbete eller köper något på plats. Om barnen är unga eller ovana kan din hjälp behövas. Vi börjar klockan 13.30 och håller på i ungefär tre timmar. Vi måste ha in en anmälan senast dagen innan, antalet platser är begränsade.

Håll koll på kommande aktiviteterna i högerspalten här på bloggen och på vår Facebooksida!



Stickkaféer har vi på Grästorps museum (ikväll) alla torsdagar i ojämna veckor under höst- och vårterminen. Vi börjar klockan 18.30 och fikat kostar 25 kronor.

På måndagar i jämna veckor träffas vi på Café Nordstan klockan 16.30 och där köper var och en vad den vill ha att äta och dricka i Caféet!

Första onsdagen i varje månad har Grästorps Butiker kvällsöppet och då har vi handarbetskafé här i butiken från klockan 17-20!

Välkommen att handarbeta tillsammans med oss!

onsdag 22 oktober 2014

Virkad ampel i Home Sweet Home

Redan på FORMEX-mässan i augusti såg vi att amplar och gröna växter poppade upp lite här och där... Efter helgens garn-mässa och flera trendspaningar på TV den senaste tiden är konstaterar vi att det är dags att ge sig ut och samla skott och låta fönstren grönska både högt och lågt... Jag blev genast tvungen att ta fram garn och virknål och sätta fart...


Så här virkar du ampeln i Home Sweet Home:

Detta behöver du: 
1 nystan Home Sweet Home (färg 08 grå) och virknål 7.

(Alla varv avslutas med 1 sm)

Korgen:

Gör en magisk ögla och virka 7 fm kring öglan. (7 m).
V 1: 4 lm, *1 st, 1 lm* upprepa varvet ut. (14 m).
V 2: 4 lm, *1 st i st på fg v, 1 lm, 1 st i lm på fg v, 1 lm* upprepa v ut, (28 m).
V 3-6: 5 lm, *1 st i st på fg v, 2 lm* upprepa. (42 m).
V 7: *3 fm kring lm-bågen på fg varv, 1 sm i st på fg varv, 5 lm, 1 sm i st på fg v* upprepa (70 m).
Fäst tråden.

Hängband: 

Gör en fm i den andra fm på fg v, 70 lm, 1 fm i mittersta fm på motsatta sidan av "korgen". Fäst trådarna. Gör en fm i den mitterska fm mitt emellan de andra två hängbanden, virka 25 lm, 1 fm genom m 25 och 45 i det första hängbandet, 5 lm, 1 sm genom fm, 25 lm, 1 fm mitt emot första m, fäst tråden.

Toffs:

Gör 6 öglor lite mer än dubbelt så långa som du vill ha tofsen. Gör en knut mitt på och dra med hjälp av virkkroken trådarna igenom den magiska öglan/uppläggningsvarvet en och en. Gör en knut på undersidan av korgen (ta med ändan från den magiska ringen) och klipp tofsen jämn!



Lycka till med virkningen!

söndag 12 oktober 2014

Nu städar vi lite i garnhyllorna inför kommande helgs inköpsmässa...

Efter en intensiv vecka med Ljusfestival och stickkaféer förbereder vi oss för helgens stora inköpsmässa i Göteborg genom att REA utgående garner och utgående färger.


Garnerna vi säljer ut är: Bari Flammé, samtliga kvarvarande färger för 25 kronor per nystan. Creative Reflection samtliga kvarvarande färger för 40 kronor per nystan. Svarta Fårets Baby, utvalda färger för 12 kronor per nystan. Svarta Fårets Tilda och Sandnes Mandarin Petit i utvalda färger för 25 kronor per nystan.

Har du inte fått nog av stickkaféer så kör vi stickkafé som vanligt måndagar jämna veckor på Café Nordstan klockan 16.30 och på Grästorps Museum torsdagar i ojämna veckor klockan 18.30! Vi ses!

fredag 10 oktober 2014

Ljusfestival och värmande priser på ullplädar från Klippan...

Temperaturen kryper allt längre ner på skalan och kvällarna blir mörkare och mörkare... Lördagskvällen är den sista på Ljusfestivalen och sedan är inte Forshallspromenaden lika lockande kvällstid längre så det gäller att passa på att njuta av Jessica Andersson med flera på Ljusfestivalens final. Själv ska jag sitta i paviljongen och sticka under lördagskvällen och det finns säkert plats för ett par personer till.


Men när Ljusfestivalen är över så är det TV-soffan och en varm filt som lockar om kvällarna (när det inte är stickkafé förstås). För att det ska bli riktigt mysigt lämnar vi 100 kronors rabatt på ullplädar från Klippans yllefabrik mellan 9-12 på Ljusfestivalens sista lördag!


Lördagen är också sista dagen på vår Freja-kampanj, du kan alltså köpa Svarta Fårets Freja för 15 kronor istället för ordinarie 20 kronor per nystan fram till klockan 12.


Välkommen in till oss på Nilssons och ha en riktigt trevlig helg!

torsdag 9 oktober 2014

Äntligen fredag och Ljusfestivalpris på Ekelunds handdukar

Nog för att Ljusfestivalen är vacker och "åna" skulle gärna kunna få vara belyst i vackra färger hela hösten, men samtidigt är det lika skönt som vanligt att konstatera att det äntligen är fredag!!!

Här på Nilssons firar vi med att sälja Ekelunds handdukar (35x50 cm) för 100 kronor styck!


Det gäller förstås även våra egna mönster Nossan vid Forshall och Grästorp mitt i!


Missa inte heller tillfället att tävla med Ekelunds! Svara på en enkel fråga på Ekelunds hemsida så kan du vinna en stor fin duk! På hemsidan hittar du alla Ekelunds mönster och det som inte finns i vårt ordinarie sortiment kan vi oftast få hem inom några dagar om du så önskar. Passa på att hitta just dina favoriter!


Välkommen in till oss!

onsdag 8 oktober 2014

Ljusfestivalshopping med handarbetscafé, kvällsöppet och stick- och broderirabatter

Torsdag i Ljusfestivalveckan betyder att butikerna har kvällsöppet till klockan åtta! Här på Nilssons har vi stick-/handarbetskafé från klockan fem... Macka och kaffe eller te för 25 kronor och 10% rabatt på utvalda broderier!


Hela dagen lämnar vi 10% rabatt på stickor och tillbehör från KnitPro och till och med lördag säljer vi Svarta Fårets Freja för 15 kronor per nystan (ordinarie pris 20 kronor per nystan).


Välkommen till oss på Nilssons!


Ljusfestivalonsdag och rabatt på alla varor från Nyblom Kollén

Då har halva Ljusfestivalen avverkats, de fantastiska vädret från de första dagarna kom av sig lite och igår var det regnigt och höstigt ute! Dags att piffa lite inomhus så det blir varmt och ombonat! Dagens erbjudande består av 20% rabatt på alla varor från Nyblom Kollén! I vårt sortiment finns metervaror, handdukar, dukar och löpare mm. Missa inte heller alla goda recept och UnderbaraClaras skötselråd (de finns även i tryckt form i butiken) som finns på Nyblom Kolléns hemsida!

Härliga våffelhanddukar Putte i bomull, finns som badlakan och handduk.
Vi har dem även i grönt och hallon.

Ripslöpare och dukar i massor av
färger och former!
Välkommen in och fynda, missa inte heller vårt handarbetskafé och shoppingkväll imorgon då vi har öppet till klockan åtta!

tisdag 7 oktober 2014

Ljusfestivaltisdag med rabatt på Axlings

Lite sen start här idag men här kommer dagens erbjudande! 20% rabatt på alla varor från Axlings Linne, vi har förutom de fina lavendelpåsarna på bilden här fått in en massa nya handdukar i serierna Marulk (hellinne) och Schack (Halvlinne). Missa inte heller favoriterna från Sommar med Ernst - Linnefrotté!



Det var en lång dag igår, men oj va kul det är att stå ute vid Ljusfestivalen och träffa glada och imponerade besökare och dela ut fina erbjudanden från handlarna i Grästorp! Igår vet jag att flera av påsarna jag delade ut igår innehöll gåvor från oss och våra leverantörer men än finns det kvar så se till att du får en kasse när du besöker Nossan Ljusfetival! Tack än en gång till Järbo, Sandnes, Svarta Fåret och Permin för fina gåvor!

Armband att brodera från Permin.
Candy och Candy Magasin från Svarta Fåret.

Pennor och Miniakryl från Järbo
Måttband från Sandnes Garn
Ha en härlig tisdag!

måndag 6 oktober 2014

Ljusfestivalmåndag och rabatt på alla ljuslyktor...

Oktober! Höstfärger! Mörka kvällar som tillåter oss att sitta inomhus, handarbeta, tända ljus, dricka te och läsa böcker... Nossan Ljusfestival med härliga promenader och stickkaféer! Ikväll finns vi på plats på festivalen, mamma i Paviljongen där du är välkommen att sätta dig och sticka en stund. Ta med din egen stickning eller låna en på plats!




Själv kommer jag att finnas på plats i anslutning till informationstältet där jag tillsammans med andra medlemmar i Grästorp Handel delar ut kassar med information, erbjudanden och kanske en liten överraskning. Hoppas vi ses där och i butiken, där du kan köpa ljuslyktor med 20% rabatt och Freja för 15 kronor/nystan!

lördag 4 oktober 2014

Ljusfestival och kanelbullens dag...

Idag är det kanelbullens dag och första dagen på Nossan Ljusfestival! Vilken härliga dag!!!

Därför är dagens erbjudande faktiskt 2 stycken! Vi säljer våra kanelbulledukar från Serholt för 25 kronor styck!




Och så tycker vi att du ska sätta fart och sticka kanelbullar i Järbos Soft Cotton och därför säljer vi "bullfärgat" garn för 20 kronor per nystan idag!


Kanske något att ägna sig åt i Hembygdsföreningens paviljong vid ljusfestivalen! Garn och beskrivning kommer att finnas på plats där!

För dig som inte har möjlighet att besöka oss idag finns "receptet" här:

Storlek: ca 6 cm i diameter
Garn: Soft Cotton från Järbo färg 8850 beige melerad (samt brun färg 8843 för extra kanel)
Garnåtgång: 50 gram räcker till ca 6 bullar
Stickor: 5 mm

Lägg upp ca 60 maskor med stickor 5. Sticka slätstickning ca 6 varv (om du vill ha "extra kanel" som på bullen till höger på bilden stickar du femte varvet med brunt garn) och maska av. Vik remsan dubbel och sno till en bulle och sy ihop bullen. Fäst tråden och lägg upp på fatet! Vi har även valt att färga bullarna lite mörkare genom att lägga dem i te.

Lycka till med dina bullar och håll utkik efter nästa erbjudande här på måndag!

torsdag 2 oktober 2014

Tack för igår, hoppas vi ses på Ljusfestivalen!

Tack alla som var med igår kväll, hoppas vi ses igen på ljusfestivalen! Då har vi stickkafé här i butiken på torsdagen (den 9 oktober) från klockan 17! Dessutom finns det platser kvar för dig som vill sitta och sticka i Hembygdsföreningens Paviljong i anslutning till festivalen. Hör av dig så berättar vi mer!


Håll utkik här och på Facebook för information om våra ljusfestivalerbjudanden!

Välkommen in i butiken och trivs med oss!

onsdag 1 oktober 2014

Kvällsöppet och Frejakampanj

Sådär ja! Förmiddagens möte avlöpte väl och nu laddar vi för kvällsöppet och tjuvstartar Freja-kampanjen som kommer att pågå hela ljusfestivalen. Vi säljer Svarta Fårets Freja för 15 kronor per nystan istället för ordinarie 20 kronor!


Vi har öppet till klockan 20 idag och från klockan fem är det handarbetskafé. Har du ärenden att göra i fler butiker under kvällen ska du se till att du får ett stämpelkort. Köper du för minst 50 kronor i minst tre butiker så kan du vinna presentkort från Grästorp Handel (som går alldeles utmärkt att använda här i butiken)!

Förutom kvällens handarbetskafé kommer ett dagligt kafé att pågå i paviljongen vid Ljusfestivalen 4-11 oktober. Hör av dig om du är intresserad! Torsdagen den 9 är stickkaféet flyttat från Grästorps Museum till oss på Nilssons!

För er som har barn eller barnbarn som är pyssliga kan jag meddela att vi tänker ha höstlovspyssel på samma sätt som vi hade sportlovspyssel i februari. Ta med barn eller barnbarn och pyssla och fika hos oss!